Eurodentica Logo
Αφήστε μας το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εμείς!


CALL ME BACK!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΑΟΡΑΤΑ» ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Η ορθοδοντική θεραπεία έχει ως σκοπό την σωστή θέση των δοντιών.aorata

Δηλαδή:

  • την καλή συνεργασία των δοντιών και την διατήρηση των περιοδοντικών ιστών (ούλα ) σε καλή κατάσταση δια βίου
  • την ομορφιά των στοιχισμένων και συνεργαζομένων δοντιών, που είναι τόσο σημαντική για το χαμόγελό μας.

Σε μεγάλη επιδημιολογική μελέτη στις Η.Π.Α. από τον καθηγητή Proffit διαπιστώθηκε ότι 6 στα 10 παιδιά έχουν κάποιας μορφής ορθοδοντικό πρόβλημα. Ασφαλώς όλα αυτά τα παιδιά δεν δέχτηκαν ορθοδοντική θεραπεία,για διάφορες αιτίες.

Έτσι λοιπόν κάποιοι ενήλικες πιθανώς, θα ήθελαν σήμερα να βελτιώσουν την σύγκλιση και το χαμόγελό τους αλλά πιθανώς τους αποτρέπει η ιδέα για σιδεράκια ή σύρματα έστω και εάν αυτά είναι διάφανα και λευκά. Σήμερα πλέον υπάρχει ορθοδοντική θεραπεία με «αόρατο» τρόπο. Η εξέλιξη των υλικών και της επιστήμης (computers, scanning βιοϋλικά κ.λ.π. επέτυχε την εφαρμογή μιας μεθόδου στην οποία είχε αναφερθεί ο Kesling από το 1945.

Η μέθοδος στηρίζεται στην διαρκή εφαρμογή απολύτως διαφανών και λεπτών ναρθήκων στα δόντια, οι οποίοι εναλλάσσονται διαδοχικά κατά το διάστημα της ορθοδοντικής θεραπείας.

Οι νάρθηκες αυτοί είναι από πολυουρεθάνη και κατασκευάζονται με την βοήθεια υπολογιστή, ατομικά για κάθε ασθενή, μετά την λεπτομερή συλλογή στοιχείων από τον Ειδικό Ορθοδοντικό όπως ακτινογραφίες, αποτυπώματα, φωτογραφίες. Τοποθετούνται εύκολα και ανώδυνα στο στόμα και σύμφωνα με το προγραμματισμένο από computer σχήμα τους, μετακινούν συγκεκριμένα δόντια έως 0,2 mm με κάθε καινούργιο νάρθηκα. Έτσι σταδιακά επιτυγχάνεται η μετακίνηση των δοντιών.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν είναι ότι:

  • δεν φαίνονται
  • δεν εμποδίζουν την ομιλία
  • δεν ερεθίζουν τους ιστούς
  • αφαιρούνται εύκολα και επιτρέπουν καλή στοματική υγιεινή και
  • καθαρίζονται εύκολα

Ο χρόνος θεραπείας με διάφανείς νάρθηκες είναι παραπλήσιος του χρόνου θεραπείας των άλλων μεθόδων. Το κόστος δεν είναι αποτρεπτικό, μιας και είναι μόνο κατά 30% πιο ακριβό από τα κλασσικά σιδεράκια και τούτο διότι αποστέλλονται όλες οι πληροφορίες στις Η.Π.Α. όπου και κατασκευάζονται οι νάρθηκες.

Επιστροφη