Leave us your phone and we will call you back!

Name (necessary)

Telephone (necessary)

captcha

CALL ME BACK!

Press Room

    287468 Παγκόσμια διάκριση από το Γερμανικό Οργανισμό TEMOS και το διεθνές  DIPLOMATIC  COUNCIL κατέκτησε η #Eurodentica  Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα για το επίπεδο των υπηρεσιών της,  όντας πλέον το 1ο Οδοντιατρείο στην Ελλάδα που διακρίθηκε από τους δύο διεθνείς οργανισμούς.

Η απονομή της διάκρισης, που κατατάσσει την Eurodentica ανάμεσα στα 150 καλύτερα Οδοντιατρικά Κέντρα του κόσμου(Best Hospitals Worldwide 2014, www.diplomatic-council.org), πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ σε ειδική τελετή στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park.

3 girlsΟ Yπεύθυνος του Περιοδοντολογικού Τμήματος της EURODENTICA SPECIALIZED DENTAL CARE, Χρήστος Κριτικός, μας ενημερώνει ότι  σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Lancet Oncology,  η περιοδοντική νόσος, σε καπνιστές και μη, είναι προειδοποιητικό σημάδι αυξημένου κινδύνου καρκίνου.

Ερευνητές του Κολεγίου Ιμπέριαλ του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι η περιοδοντική νόσος συσχετίζεται με μεγαλύτερες πιθανότητες καρκίνου των πνευμόνων, των νεφρών, του παγκρέατος και του αίματος.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ιατρικά αρχεία 50.000 ανδρών και διαπίστωσαν ότι η αδυναμία του ανοσοποιητικ

smoking_cancer_deathsO Yπεύθυνος του Περιοδοντολογικού Τμήματος της EURODENTICA SPECIALIZED DENTAL CARE, Χρήστος Κριτικός,  μας ενημερώνει για  την συσχέτιση του καπνίσματος και της περιοδοντίτδας. Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για την εμφάνιση περιοδοντίτιδας. Έχει διαπιστωθεί ότι οι καπνιστές εμφανίζουν κατά 5-20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης περιοδοντίτιδας.

Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 50-75% των περιπτώσεων με νόσο εμφανίζεται σε χρήστες καπνού.

Τα άτομα που καπνίζουν εμφανίζουν περισσότερη τρυγία,

beautiful_smile_01«Ρυθμίζει» την υψηλή πίεση και το στρες, ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους γύρω μας λένε οι ψυχολόγοι για το ωραίο χαμόγελο. Αυτό το καθημερινό μας χαρούμενο «διαβατήριο» είναι εφικτό να αποκτηθεί γρήγορα, τελείως ανώδυνα και οικονομικά χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης οδοντιατρικής προσθέτουν από την πλευρά τους οι οδοντίατροι!

Αποτελεί δε ένα καλό δώρο για τον εαυτό μας καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Πράγματι η απόκτηση ενός ωραίου χαμόγελου αποτελεί ίσως το καλύτερο δώρο για τις γιορτές που έρχον

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό τον Tακτικό Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρίδη, Διευθυντή Κλινικής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Γναθοχειρουργικής και Εμφυτευματολογίας της Eurodentica Specialized Dental Care.

Με απλά λόγια, το εμφύτευμα αντικαθιστά την ρίζα ενός δοντιού που λείπει. Τα εμφυτεύματα είναι κυρίως από τιτάνιο το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι καλώς ανεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο γιατρός που τοποθετεί τα εμφυτεύματα πρέπει να είναι εξειδικευμένος. Είν

lifting_teeth_mesa«Ρυθμίζει» την υψηλή πίεση και το στρες, ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους γύρω μας λένε οι ψυχολόγοι για το ωραίο χαμόγελο.

Αυτό το καθημερινό μας χαρούμενο «διαβατήριο» είναι εφικτό να αποκτηθεί γρήγορα, τελείως ανώδυνα και οικονομικά χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης οδοντιατρικής προσθέτουν από την πλευρά τους οι οδοντίατροι !

Αποτελεί δε ένα καλό δώρο για τον εαυτό μας καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Πράγματι η απόκτηση ενός ωραίου χαμόγελου αποτελεί ίσως το καλύτερο δώρο για τ

GKIZA-ELENHΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ και το στρες«ρυθμίζει» το ωραίο χαμόγελο, ενώ ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους γύρω μας λένε οι ψυχολόγοι. Αυτό το καθημερινό μας χαρούμενο «διαβατήριο» είναι εφικτό να αποκτηθεί γρήγορα, τελείως ανώδυνα και οικονομικά χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης οδοντιατρικής προσθέτουν από την πλευρά τους οι οδοντίατροι! Αποτελεί δε ένα καλό δώρο για τον εαυτό μας καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Πράγματι η απόκτηση ενός ωραίου χαμόγελου αποτελεί ίσως το καλύτερο δώρο για τις γιορτές που έρχονται και δεν κοστίζει περισσότερο από τα

ekali_club_02Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου στο Ecali Club, οι ομιλίες διακεκριμένων ιατρών με θέμα «ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ».

Μέλη του Ecali Club, αλλά και αρκετοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Αθανάσιο Αθανασίου να εξηγεί ποια είναι τα πλέον σύγχρονα δεδομένα στις επεμβατικές θεραπείες στο πρόσωπο, για το ΝΕΟ “3D Face Lift” που αλλάζει όσα μέχρι σήμερα ξέραμε αλλά και τις νέες εξελιγμένες τεχνικές που βελτιώνουν την εικόνα μας, χωρίς να την αλλάζουν.

Ιδιαίτερη σημασία δόθη

14393-199x300Υπεύθυνη  για  σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα  και όχι μόνο για το χαμόγελο μας ,είναι σύμφωνα με επιστημονική μελέτη  του Αγγλικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ η κακή στοματική υγεία!!

Αυτό επισημαίνει ο Επ. Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Νικόλαος Κουβελάς, με αφορμή στατιστικά  στοιχεία που δείχνουν πως οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης παραμελούν  σοβαρά την στοματική τους υγεία. «Η  μελέτη του Αγγλικού πανεπιστημίου δίνει λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ιατρική κοινότητα, πως  δηλαδή μπορεί τα χαλασμένα ούλα ή δόντια να υπονομεύσουν την

advicemouthsummer600x400To καλοκαίρι έρχεται και μαζί με αυτό όλοι θέλουμε να νοιώσουμε πιο χαλαροί, ιδιαίτερα στις διακοπές. Οι καλές συνήθειες δεν πρέπει να μας εγκαταλείπουν το καλοκαίρι, ειδικά εάν αφορά πρόληψη σε θέματα υγείας, όπως η στοματική υγιεινή.Πότε πρέπει να τρώμε τα γλυκά, τι να προσέχουμε όσον αφορά στη σωστή στοματική υγιεινή;

Τα παιδιά, ως γνωστόν, δεν κάνουν ότι τους λέμε πάντα, αλλά μιμούνται ότι κάνουμε εμείς. Αρα θα πρέπει οι γονείς πρώτοι να ακολουθούν τους κανόνες στοματικής υγιεινής, δηλαδή να βουρτσίζουν τα δόντια τους τρεις φορές τη μέρα, με τον σωστό τρόπο, ήτοι 10 φορές