Eurodentica Logo
Αφήστε μας το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εμείς!


CALL ME BACK!

Η Eurodentica φροντίζει τα παιδικά χαμόγελα και στις διακοπές: Συμβουλές καλοκαιρινής στοματική φροντίδας

Τα κλειστά σχολεία , η κατασκήνωση και οι καθημερινές διακοπές για τα μικρά παιδιά μπορεί να παραμερίσουν την ρουτίνα και να απειλήσουν την οδοντιατρική φροντίδα του παιδιού.. Διατηρήστε τα δόντια του παιδιού σας υγιή και δυνατά,και προλάβετε ατυχήματα και τερηδόνα, ακολουθώντας τις συμβουλές της επιστημονικής ομάδας της Eurodentica
Σημασία της σωστής οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά
Η καλή στοματική υγιεινή των παιδιών είναι ο μόνος τρόπος για την πρόληψη της τερηδόνας και των προβλημάτων που μπορεί να εμφανισθούν αργότερα. Η Euodentica, με μακρά πορεία στην παιδοντοδιατρική φροντίδα και Πρόληψη, συμβάλει στην οδοντιατρική παιδεία των μικρών μας φίλων ώστε να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η οδοντική υγεία για δυνατά υγιή και όμορφα δόντια.
Η τερηδόνα προκαλεί πόνο, πρήξιμο του προσώπου, αποστήματα, αποχρωματισμό και μπορεί τελικά να απαιτήσει αφαίρεση. Τα κακά δόντια μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα ομιλίας, να επηρεάσουν τον τρόπο που τρώνε τα παιδιά και την επικοινωνία τους με τους συνομήλικους και τους δασκάλους τους . Όταν τα παιδιά βουρτσίζουν τα δόντια καθημερινά σε συνδυασμό με άλλες ενδεικνυόμενες συνήθειες στοματικής υγιεινής, συμβάλλουν στη διατήρηση των δοντιών τους στην καλύτερη τους κατάσταση, με χρυσό όφελος για το παρόν το μέλλον.
Πώς το καλοκαίρι επηρεάζει τη στοματική υγεία του παιδιού σας;
Οι καλοκαιρινές διακοπές,είναι συνήθως μια περίοδος απόλαυσης με πολλά παγωτά, ζαχαρούχα ποτά και συνήθως περισσότερα λιπαρά ή επεξεργασμένα τρόφιμα Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που τα παιδιά είναι πολύ κουρασμένα για να βουρτσίσουν και να χρησιμοποιήσουν οδοντικό νήμα στο τέλος μιας ημέρας κουραστικής από το παιχνίδι και την διασκέδαση.
Εάν βρίσκεστε σε διακοπές σε μια τοποθεσία που είναι πολύ πιο ηλιόλουστη και πιο ζεστή από αυτή που έχετε συνηθίσει, τότε η πιθανότητα αφυδάτωσης είναι πολύ μεγαλύτερη. Σε συνδυασμό με την συχνότερη κατανάλωση πιο γλυκών τροφίμων, χυμών και αναψυκτικών, η έλλειψη σωστής ενυδάτωσης επιβαρύνει τα δόντια.
Παρά την ατμόσφαιρα των διακοπών, είναι σημαντικό το παιδί σας να συνηθίσει να προτιμά τα υγιεινά σνακ, όπως τα φρέσκα φρούτα.
Ρουτίνα βουρτσίσματος
Το καθημερινό βούρτσισμα και το νήμα είναι σημαντικό. Όταν ταξιδεύετε, φροντίστε να πακετάρετε φιλικές προς το παιδί σας οδοντόβουρτσες και την οδοντόκρεμα που αγαπούν τα παιδιά σας, ώστε να μην χρειάζεται να δοκιμάσουν οτιδήποτε καινούργιο. Για τα παιδιά θα είναι μια επέκταση της κανονικής ρουτίνας οδοντικής υγιεινής τους. Από τη στιγμή που θα φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας, καθορίστε τις ρουτίνες του βουρτσίσματος το πρωί και το βράδυ, ώστε να το αποδεχτούν και ως μέρος της ρουτίνας των διακοπών.
Συνήθειες οδοντικού νήματος
Η χρήση οδοντικού νήματος μία φορά την ημέρα είναι σημαντική και ακόμη περισσότερο όταν βρίσκεστε σε διακοπές, όταν μπορείτε να καταναλώσετε γλυκά και ανθυγιεινά σνακ. Το νήμα είναι απαραίτητο για την καλή στοματική φροντίδα, καθώς αφαιρεί τα σωματίδια τροφής και την πλάκα κατά μήκος της γραμμής των ούλων και ανάμεσα στα δόντια όπου δεν μπορεί να φτάσει η οδοντόβουρτσα. Η αφαίρεση της πλάκας κατά μήκος των γραμμών των ούλων μειώνει σημαντικά την πιθανότητα διάβρωσης του σμάλτου και την ανάπτυξη πέτρας που προκαλεί αποχρωματισμό των δοντιών μεταξύ άλλων προβλημάτων στοματικής υγείας. Το νήμα βοηθά επίσης στην απομάκρυνση της κακής αναπνοής που προκαλούν τα βακτήρια.
Ενυδάτωση
Για να παραμένει υγιές το στόμα, το σάλιο παίζει αναπόσπαστο ρόλο καθώς διατηρεί το στόμα λιπαινόμενο και εξουδετερώνει έτσι τα μικρόβια ως άμυνα κατά της τερηδόνας και των ουλών. Η μη επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να επηρεάσει τη ροή του σάλιου μας, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ξηροστομίας και άλλων οδοντικών προβλημάτων. Το νερό καθαρίζει τα δόντια σας απομακρύνοντας και ξεπλένοντας τα υπολείμματα τροφών, το οξύ και την περίσσεια κολλώδη ζάχαρη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν βρίσκεστε σε διακοπές να πίνετε αρκετό νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι τόσο για τη στοματική όσο και για τη γενική σας υγεία.
Ασπίδα τα λαχανικά και υγιεινά σνακ
Συμπεριλάβετε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, ακόμη και σε μορφή σνακ. Τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα είναι ευεργετικά για τα δόντια και προστατεύουν την υγεία των δοντιών, μειώνοντας με την ευεργετική δράση τους τις επιπτώσεις του ανθυγιεινού σνακ.

Ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
Οι καλοκαιρινές διακοπές θα περιλαμβάνουν πολλούς διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που ενώ είναι συναρπαστικές θα είναι καινούριες για το παιδί σας. Είναι σημαντικό να μεριμνάτε για την ασφάλεια των δοντιών του παιδιού κατά τις αθλοπαιδιές και το παιχνίδι ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.
Τήρηση της στοματικής υγιεινής κατά το ταξίδι
Συσκευάστε τα προϊόντα οδοντικής υγιεινής που προτιμά το παιδί σας, ώστε να μην υπάρξει δραστική αλλαγή και ούτε κατά τα 24ωρα που θα ταξιδεύετε
Εντοπίστε τον τοπικό οδοντίατρο
Να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά και να μάθετε τον πλησιέστερο τοπικό οδοντίατρο εάν κάνετε διακοπές σε αυτήν την περιοχή. Γνωρίζοντας αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε καλύτερα τυχόν έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Posted in Άρθρα